gallery/tw
Hipnoterapeut,
Trainer NLP și Hipnoză

Tudor borza

+40 (0)731-688.019

gallery/mail
gallery/fb

 proiecta şi în afara corpului sau chiar materializa. În primele şase săptămâni făceam exerciţii de câte două ori pe zi timp de 15 – 20 de minute pe serie, exerciţiile se schimbau de la o săptămână la alta, iar în următorii 3 ani am dedicat cel puţin 45 minute zilnic unor exerciţii pe care le făceam atât peste zi cât şi înainte de a intra în starea de somn.

Am continuat după cei trei ani să fac exerciţiile cel puţin o dată la 72 de ore şi să încep să îmbunătăţesc, pe baza propriei experienţe exerciţiile, chiar să creez unele noi. În acea perioadă am “devorat” toate materialele care s-ar fi clasificat în categoria dezvoltare personală şi m-am apropiat de toate sursele de informaţie cu tentă spiritual-ezoterică. Aşa că până la 18 ani pătrunsesem binişor misterele Tarotului, şi ale celebrei cărţi “Yi King”, Zodiacul Chinezesc, Astrologia Natală, m-am întîlnit pentru perioade mai scurte sau mai lungi cu sisteme precum ar fi: yoga şi reiki.

Utilizând hipnoza, de la 12 ani, în timp ce lucram la îmbunătăţirea performanţelor de memorare şi gestionare a informaţiei memorate, mi-am dat seama că, în anumite momente ale unei transe, auto-induse, apăreau în mintea mea informaţii la care în mod normal îmi era imposibil să am acces. Mă refer la faptul că ştiam că în ziua următoare profesorul X îşi va dori să ma asculte sau că ne va da lucrare neanunţată sau, şi mai interesant, faptul că urma să vină cineva în vizită. La început aceste informaţii apăreau sporadic în timpul transelor sau a somnului în perioada de dimineaţa, înainte de ora la care obişnuiam să mă trezesc. Ajunsesem să pot susţine un ritm de lucru în care aveam doar 4 ore de somn din 24, asta pentru o perioadă de ani de zile, perioadă în care starea mea de sănătate s-a îmbunătăţit mai mult decât simţitor, reuşind la 16 ani să mă eliberez definitiv, printr-o metodă proprie, de o extrem de agresivă alergie la praf, pe care medicii, la acea vreme, preconizau că o voi căra cu mine toată viaţa. Din câte ştim, până în prezent, în cazul alergiilor este cunoscută uneori doar cauza, fără a fi cunoscută şi sursa apariţiei sensibilităţii la nivel fiziologic.

 

O EXPERIENŢĂ MOTIVANTĂ:

Fiind un om interesat de să înţeleg mai mult decât ne oferă cele cinci simţuri, cenzurate şi ele de filtrele mentalului, am început să-mi îndrept atenţia asupra acelor fenomene oarecum paranormale, în cadrul cărora obţineam acces la informaţii pe care nu le puteam intersecta la modul concret în viaţa de zi cu zi. Un astfel de exemplu este faptul că, prin anii ’93 auzisem de faptul că în palmă şi în tălpi ar exista puncte de presupunctură şi că fiecare punct este în legătură cu un organ intern. În Baia Mare, la acel moment, era destul de mică probabilitatea de a găsi informaţiile acestea în cărţi sau alte surse care să deţină totuşi un nivel rezonabil de credibilitate. Aşa că, într-o seară, calibrând acea stare ce permitea accesul la informaţiile străine mie, mi-am propus ca până dimineaţă să intru în posesia unui algoritm sau a unor informaţii concrete cu privire la aceste puncte de presupunctură. Şi aşa a şi fost, spre dimineaţă am avut un vis în care mă vedeam din afara corpului şi am început să-mi văd corpul, ca şi când aş fi privit prin tălpile picioarelor, iar în acel moment am realizat că ceea ce vedeam nu era nici mai mult nici mai puţin decât algoritmul de proiectare în talpă a zonelor respective, era ca un segment din fractalul fiinţei noastre. M-am trezit într-un amestec de incertitudine şi bucurie. Dacă nu este decât un vis... a spus mintea mea îndoielnică... prin urmare, pentru a încerca să păstrez cât mai bine în echilibru lucrurile, mi-am propus doar să rememorez visul pentru a-l fixa cât mai în detaliu. Şocul a venit peste o lună de zile, când, tocmai treceam, ca în fiecare zi după ce ieşeam de la ore în drumul meu spre casă, pe la Libraria Cartea Românească din Baia Mare şi văd o carte foarte mică despre yoga, "Ce să mai fac şi cu asta, deja citisem câteva cărţi în acest sens, mi-am zis iniţial... ", dar totuşi m-am oprit asupra ei şi am deschis-o. Înspre final, pe ultimele pagini era harta de presupunctură cu reprezentarea organelor din tălpi şi palme, iar această hartă era identică cu cea pe care reuşisem să o desenz eu după acel vis. Din punctul meu de vedere a devenit mai mult decât evident faptul că în acele stări de transă pe care le calibrasem se deschidea accesul înspre informaţii certe şi aparent inaccesibile.

 

PAŞII DIN COPILĂRIE:

Au continuat teste pe deschiderea ceakrelor şi controlul energiei acestora pentru îmbunătăţirea performanţelor corpului fizic şi deschiderea acelor portiţe ce permit o armonizare între structurile ce se amalgamează în fiinţa noastră. Şi mi-am dat seama că acest fenomen al viului, numit hipnoză, este unul dintre instrumentele cele mai eficiente în dezvoltarea mea personală, iar orice activitate ce presupune efecte pe termen lung al unei acţiuni, indiferent dacă vorbim de memorare, management emoţional, pornirea procesului de autovindecare sau influenţarea mediului, este strâns legat de felul în care se manifestă creierul în acea stare de transă – ulterior am calibrat acea manifestare în funcţie de frecvenţa electromagnetică a creierului.

Cam aşa s-a apropiat de mine hipnoza, cu prăţile ei mai spectaculoase, la început, şi cu o faţă complet nouă, pe măsură ce m-am adâncit în studiul ei...

În ultimii doi ani de liceu, pentru a continua dezvoltarea personală, am urmat un curs de actorie la Şcoala Populară de Arte din Baia Mare (astăzi Şcoala de Arte Liviu Borlan). Pentru ca ulterior să-mi exercit meseria de actor, atât în Teatrul de Păpuşi Biaia Mare cât şi la Teatrul Puck în perioada 1996-2001. În anul 2000 am absolvit cursurile Facultăţii de Sociologie Jurnalism şi Filosofie fiind licenţiat în Filosofie - Antropologie.A urmat o scurtă şi plăcută experienţă în cadrul învăţământului, ca profesor la Colegiul Naţional Vasile Lucaciu din Baia Mare şi cariera pe cont propriu, deoarece am înţeles că doar omul singur poate să-şi construiască şi să-şi împlinească destinul. Perioadă în care mi-am păstrat mereu vie atenţia asupra procesului de învăţare pe care fiinţa umană, indiferent de nivelul de pregătire, îl experimentează. Astfel în 2007 am încheiat un Master în Management Educaţional cu o lucrare de disertaţie axată pe comunicare verbală - non verbală şi rolul acesteia în procesul de învăţare.

 

ACTUALITATE:

În prezent sunt Trainer (formator certificat de CNFPA), Trainer NLP, Coach şi Hipnoterapeut certificat la nivel internaţional de către International Hypnosis Association, membru al American Hypnosis Association, membru al American Alliance Of Hypnotists, membru fondator  şi fost Vice Preşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză, preşedinte şi membru de onoare al Asociaţiei Europene de Hipnoză, fondator şi preşedinte al Academiei de Hipnoză din România.

Am întâlnit peste 1800 de persoane pe care le-am ajutat să experimenteze cel puţin o transă, individual sau în grup. Doar în perioada 2012-2015 am format şi îndrumat zeci de persoane în domeniul hipnozei şi al hipnoterapiei, unele dintre ele continuând dezvoltarea ca hipnoterapeuţi, altele folosind aceste cunoştinţe în dezvoltatrea lor personală sau pentru a îmbunătăţi rezultatele oferite de alte aplicaţii din domenii conexe, cum ar fi Programarea Neuro-Lingvistică. Recordul personal ca număr de oameni băgați în transă simultan este de 270.

 

PĂRERI ŞI IMPRESII DE LA CURSURI:

- Cum ar fi să pătrunzi într­o lume în care totul e posibil, de unde să primești aceea informație pe care o cauți și ea să se materializeze aproape instantaneu în sediul obișnuințelor tale ? E posibil ca ochii tăi să vadă ce nu au mai văzut, urechile tale să audă ce nu au mai auzit iar ființa ta să fie mângâiată de trăiri noi și intense pe care nu le­a mai perceput ? Le­am trăit pe toate acestea și multe altele ce nu pot fi exprimate în cuvinte la un curs susținut de Tudor Borza în Oradea. Acest om dincolo de multele calități pe care le-­am putut observa la el, consider că s­a născut pentru a dărui. Și mai mult de atât, o face personalizat pe nevoia căutătorului.

Dorin Epureanu ( ... NLP Holistic ) ­ Oradea

 

 

- Recomand acest curs tuturor persoanelor interesate de dezvoltare personală şi studiu aprofundat al acestui tip de terapie (hipnoterapia).Informaţia predată este foarte bine structurată cu imbinarea armonioasă a tuturor elementelor, astfel încât cursantul să poată asimila forarte usor şi ulterior să poată pune în practică singur tehnicile învăţate. 

            Rosca Raul Administrator firma de proiectare, Master practitioner NLP

 

 

- Îl recomand cu caldură pe Tudor Borza, deoarece metodele sale de prezentare se mulează pe nevoile specifice ale fiecăruia, iar prezentarea este una profesionistă, explicită, usor de urmărit şi captivantă.

Personal, aveam o frică teribilă de ace, medici etc, ... însă dupa o singură transă plus o ancoră inteligent gandită, la urmatoarea recoltare de sânge care a avut loc la 2 zile dupa terminarea modulului de curs, am avut plăcuta surpriză să constat ca teama şi durerea s-au redus considerabil.

Nu aş fi crezut niciodată că doar prin coborârea frecvenţei cerebrale la 5 Hz voi fi capabilă să dau detalii extrem de corecte legate de caracterul sau problemele de sănătate ale unei persoane complet necunoscute, însă ghidată de Tudor, am reusit.

Comparativ cu modul de alcatuire, ale altor cursuri la care am participat eu sau cu metodele lor de inducere ale transelor, la acele cursuri, transe în care nu am reuşit să intru aproape niciodată, cursurile prezentate de Tudor au fost extreme de interesante, plăcute, incitante, utile şi cu aplicabilitate în diferite aspecte ale vieţii de zi cu zi.

Simona Sabou, economist Satu Mare

 

 

- Am învăţat ancorarea stării de relaxare fizică, mentală și accesul in stare alfa, exercițiul des poate asigura accesul rapid în starea alfa. Cursurile sunt bine organizate, atmosfera este una prietenoasă, îți permite să pui ce întrebări dorești.

- Trainerul și omul - nu le-am separat pe cele două până acum. Ești probabil una dintre cele mai congruente persoane pe care le cunosc. Sunt mulți care aspiră la idei bune, tu le pui în practică. Din câte am observat: Ceea ce spui, faci. Ceea ce spui, e ceea ce gândești. Ești total dezinhibat și te comporți cu mine ca și cu un campion - fapt care scoate campionul din mine. 

Cristian Fusoiu – psiholog Oradea

 

- În primul rând, nu credeam că pot experimenta atâtea trairi în doar nişte transe, totul a fost palpitant şi stârnea mai mare interes pentru urmatoare transă. Prima transă n-am s-o uit niciodată, a fost incredibilă, m-a dus în locul copilăriei mele, parcă rămasese intact 30 de ani, atât de real a fost, în plus, a fost interesant când am explorat interiorul unui perete, structura, conţinutul până şi gustul de praf (ciment) erau aevea. Intresant a fost şi când eram în grupe de câte doi, şi doar în urma unor informaţii minime din partea colegului meu, am reusit să vizualizez şi să-i descriu locuinţa cu ce era utilată, apoi să descriem o persoană complet necunoscută căreia îi ştiam doar numele şi vârsta. În urma transelor am aprofundat starea de relaxare mentală si fizică pe termen mai lung şi reusesc s-o menţin nu doar câteva minute. Am reuşit, în urma transei de reducere a durerii să controlez intensitatea durerilor de dinţi.În concluzie, îmi plac transele, sunt relaxante, revelatoare în unele cazuri, plus am primit răspunsuri la unele îndoieli referitoare la calea mea.

Din punctul meu de vedere, mă bucur că am facut modulele de hipnoză, este o dezvoltare personală autentică.

Nicoara Claudia Daniela - economist, Satu Mare

 

 

- Tudor este singurul care a reusit să-mi inducă o transă, să ma înveţe, la modul concret, cum să intru în transă de unul singur, să-mi creez propriile transe adaptate nevoilor mele şi mi-a dat uneltele necesare pentru a alege cea mai potrivită metodă. În urma cursurilor, schimbările în bine s-au manifestat pe mai multe planuri: sanatate fizică; emoţional (prin creşterea stimei de sine si a încrederii în propria-mi persoană); motivaţional (prin găsirea resurselor ce-mi permit ducerea planurilor la bun sfârşit).

Îl recomand cu cel mai mare drag, pentru că metodele lui sunt originale, cu rezultate rapide şi sigure, cursurile sunt bine structurate şi orice nelămuriri pe care le-am avut au fost explicate asfel încât să fie înţelese cât mai bine de către toata lumea.

Vasa Nicolin - terapeut medicină holistică - Satu Mare

 

În primul rând îl felicit pe trainerul Tudor Borza. Face ca totul să pară foarte firesc și usor. Toată lumea m-a întrebat: “Și ce-ai învățat acolo?” Iar eu am răspuns: “Poate vrei să spui ce am experimentat acolo.”  Mi-a plăcut mult atitudinea relaxata, atitudinea omului care știe ceea ce știe și nu face paradă de asta, un trainer care nu vrea să-ți arate ce tare e el, ci cât de tare poți să fii și tu dacă îți dai voie. De asemenea traineri avem cu adevărat nevoie. Eu cred că nu mai avem nevoie de trainerul profesor, ci de trainerul OM, de trainerul care te învață, fără să pară că predă, și care te lasă să experimentezi, fiindu-ți aproape doar în cazul în care ai nevoie. În rest…totul depinde doar de tine, de cât de mult iți dai voie, de cât de mult ai încredere în tine și în capacitățile tale. Sunt uimită de tot ceea ce am experimentat în timpul primului modul al cursului de formare în hipnoză , iar rezultatele continuă să apară cu usurința cu care Soarele răsare dimineața. Nu aș fi crezut niciodată că sunt capabila să-mi proiectez conștiența înafara propriului corp și nu aș fi crezut că pot descrie cu lux de amănunte, în stare de transă, detalii despre casele colegilor cu care am făcut exercițiile sau chiar despre interiorul mașinilor lor.

Daniela Floroiu - coach, hipnoterapeut, Master Practitioner NLP - București 

Despre mine

gallery/despre mine 1

ÎNTÂLNIREA CU HIPNOZA:

 

Am început să studiez hipnoza încă din copilărie, mi-a fost predată de la Maestru la Discipol, cu tot ceea ce însemna secrete şi îmbunătăţiri aduse de către Maestrul meu (întâmplător sau nu, era chiar tata). Iar pentru că am avut un Maestru, cu adevărat competent, am reuşit să-mi însuşesc informaţiile şi să-i extind aplicaţiile dincolo de ceea ce mi-a fost predat sau se găseşte prin cărţile aflate la îndemâna publicului larg. La rândul său, Maestrul meu a adus îmbunătăţiri pe care le-a putut testa în domeniul militar, unde a fost ofiţer superior.

Într-o primă fază, au fost o serie de explicaţii teoretice despre hipnoză şi despre felul în care ceea ce se întâmplă în creierul nostru şi în mintea noastră se poate