Despre mine

Chiar dacă am avut norocul să încep să învăț și să experimentez hipnoza încă de la 12 ani, adică din primăvara anului 1989, să experimentez tehnicile metodei Silva încă din 1991, în 2010 să pun bazele tehnici pe care astăzi o numesc Terapie în Relaxare Conștientă, în 2012 am constituit Asociația Română de Hipnoză, oferind primul sediu social al Asociației Române de Hipnoză, al cărei vice președinte fondator am fost, ulterior punând bazele Academiei de Hipnoză și ale Asociației Europene de Hipnoză, împreună cu Andrei Voicu și Ovidiu Grigor, continui să cred despre mine că sunt un om obișnuit. Chiar dacă unii spun că sunt un om obișnuit cu hipnoza. În ciuda aparențelor, m-am născut ca fiecare dintre voi incapabil să vorbesc și să mă deplasez, activități a căror cunoaștere mi-a ocupat primul an și jumătate din viață.

Într-o primăvară, la începutul lunii martie în 1989 m-am întâlnit cu hipnoza, i-am văzut efectul într-un mod care a transformat din poveste în realitate faptul că omul este capabil să fie deasupra animalului. Atât a animalului din interiorul său cât și a animalelor din exterior.

…viața are un firesc al ei, iar atunci când căutăm cu sinceritate, cu inima deschisă, ajungem la ceea ce ne dorim:

Totul mi se părea o mare minciună la vârsta de 12 ani, învățam lucururi în școală, pe care, cu excepția matematicii și a anumitor aspecte legate de anatomie, nu le puteam verifica într-un mod care să mă mulțumească. Pentru a înțelege mai ușor despre ce vorbesc, la 6 ani am cerut tatălui meu să mă ducă să văd o ședință de autopsie fiindcă nu eram sigur dacă ceea ce am văzut în atlasul de anatomie ca imagini coincide cu realitatea. Mi se spunea că omul este peste animal, dar vedeam că oamenii între ei comunică mai prost decât animalele între ele, ca să nu mai vorbim despre faptul că ceea ce am putea numi comunicare om – animal era ceva dezastruos.

Am crescut într-un oraș cu specific minier până când producția noastră de minereu a devenit o problemă pentru Comunitatea Europeană, un oraș cu frumusețile sale și cu o istorie specială… va continua.