Mintea conștientă este mai tare decât realitatea

0 Comments

Când dăruiești din tine, o parte și celorlalți, în acel moment, Universul se deschide transformând misterele în mistere și mai mari, amintindu-ne când filosoful spunea că este sigur de un singur lucru: de acela că nu știe nimic.

Experiențele trăite, adesea par să fie cât se poate de reale, însă mintea este întotdeauna mai puternică decât realitatea. Chiar și acum, în timp ce citești ceea ce scriu, te întrebi ce urmează, ce vrea să spună, sau chiar dacă mai are rost să citești mai departe. Totul depinde doar de tine! De felul în care alegi și dorești să te poziționezi în realitatea ce te înconjoară.

M-am întâlnit zilele trecute cu un amic, din copilărie, pe care nu-l mai văzusem de 24 de ore. În acest interval de timp am simțit că era cazul să-mi tund barba și părul foarte scurt, e vară e cald, iar puținul păr pe care-l am începea doar să mă gâdile, când se intersecta cu un curent de aer. Îl așteptam la masă, și-l văd că trece prin fața mea, se uită la mine cu o privire curioasă (deja mintea lui neconștientă mă recunoscuse și încerca să-i transmită disperată și lui faptul că sunt în fața sa, dar …), se mai duce câțiva pași și începe să se uite după mine, nu după acele mine din care ies și intră minerii, ci încerca, vădit surprins să mă caute cu privirea. La un moment dat sparg gheața făcându-i semn cu mâna, se uită surprins la mine, ca și atunci când descoperi că ochelarii pe care-i căutai sunt chestia aceea care îți producea durere pe nas.

Frate, mintea conștientă este mai tare decât realitatea! După ce te-ai uitat la mine, ai plecat să mă cauți prin local!!! Tu realizezi cât de „accidente ambulante” suntem? Cât de puțin conștientizăm din ceea ce se întâmplă în ființa noastră?!

Te-ai gândit vreodată că dacă te gândești că ai început să gândești, înseamnă că deja ai început să gândești, iar mintea se oprește și începi să recitești? Sau poți continua să funcționezi la modul la care mintea încă este mai puternică decât realitatea și să faci lucrurile cel puțin de două ori. Cum îți spuneam și mai devreme: totul depinde doar de tine! Poți să începi să cauți singur în tine sau să înveți asta, chiar și de la mine. 😀

Tudor Borza,

CEO Asociația Europeană de Hipnoză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *